Kretsloppet - Massor med kretsloppet

Bästa om Kretsloppet

Bäst om kretsloppet

Det finns massor med bra sätt att vara miljövänlig och passa in i olika kretslopp på ett så harmoniskt sätt som möjligt.

Bästa återvinningsföretaget och kretsloppet

Du kommer få tips på hur du kan tänka rätt gällande de olika kretsloppen men även vilka de främsta återvinningsbranscherna är som arbetar med kretsloppstänk.

Passa i i Kretsloppet

Bäst om kretsloppet

Tips så att du är miljövänlig och passar bra in i de olika kretsloppen.

 • Sälj bilen och skaffa en elcykel i stället
 • Köp bara ekologisk mat
 • Undvik att köpa och bära hem vatten och läsk.
 • Handla närproducerat
 • Överrenovera inte kök och badrum
 • Undvik att köpa ny elektronik eller mobiler innan de gamla gått sönder
 • Ta tåget istället för flyg eller bil när ni reser inom Sverige
 • Kompostera matrester och odla grönskare själv och ni har plats
 • Sätt upp en skylt med "INGEN REKLAM" på brevinkastet
 • Köp dina kläder på Second-Hand och lämna urväxta kläder till återvinning
 • Köp och sälj saker på sälj- och auktionssidor på nätet
Prioritet Bransch Kommentar

1

Bilskrotar Bilskrotar arbetade förr med att samla bilar på hög men har transformerats till aktiva bilåtervinnare med återanvändning och återvinning i fokus.

2

Avfallsföretag För lagrade soppföretagen avfallen på stora sopptippar men vi sorteras det i fraktioner och återvinns, återanvänds eller blir energi.

3

Bryggerier Bryggerinäringen har länge arbetat med kretsloppsarbete. Tack vare att det finns pant på flaskor och burkar är det många som sparar panten och tjänar pengar på detta.

4

Djur Ett väldigt trevlig och humant sätt köpa djur på är att t.ex. köpa en omplaceringshund som innebär att en hund som inte längre passade hos tidigare ägare, t.ex. p.g.a. allergi, kan få ett nytt hem.

5

Matproduktion Matproduktionen är påväg att återgå till en mer småskaligt och hållbart ekologiskt jordbruk efter decennier med storskalighet och mycket användning av gödsel och bekämpningsmedel.

6

Energiproduktion Från att ha varit i den närmaste helt beroende av fossila bränslen har ett mer välgenomtänkt kretsloppstänk införts i branschen. Allt mer energi produceras med vindkraft och solenergi där elcyklar och elbilar minskar beroendet på fossila bränslen.

Andra bra kretsloppet och elbolag

Det finns många andra områden som man fokuserar på återvinning och kretslopp. Den viktigaste aktören i ett långsiktigt och hållbart kretsloppstänk är dock DU.


Massor om Kretslopp

Det finns många olika typer av kretslopp och dessa skiljer sig åt väldigt mycket. En del av kretsloppen och annat intressant om återvinning och resurshushållning kan du läsa om här.

Meny - Kretsloppet
Till förstasidan på www.kretsloppet.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsVattenNyheter